„Esu įsitikinęs, kad Kinijai tenka svarbus vaidmuo kuriant taiką. Būtent tai aptarti ir atvykau, kad galėtume judėti į priekį“, – parašė E. Macronas tviteryje kinų, prancūzų ir anglų kalbomis.

„Su prezidentu Xi Jinpingu kalbėsime apie mūsų verslą, klimatą, taip pat biologinę įvairovę ir apsirūpinimą maistu“, – pridūrė jis.

Xi priėmė Macroną su karinėmis iškilmėmis.

Kiek anksčiau E. Macronas apie karą Ukrainoje kalbėjosi su Kinijos premjeru Li Qiang. Jie taip pat aptarė Prancūzijos bendrovių patekimą į Kinijos rinką, visų pirma aviacijos, maisto ir finansų sektoriuose, pranešė Eliziejaus rūmai.

E. Macronas taip pat užsiminė apie birželio mėnesį Paryžiuje įvyksiantį aukščiausiojo lygio susitikimą dėl naujo finansinio pakto, kuriame Kinijai teks svarbus vaidmuo. Jo tikslas – finansuoti kovą su skurdu ir ekologinį pertvarkymą.

Susitikime su Kinijos parlamento nuolatinio komiteto pirmininku Zhao Leji E. Macronas pabrėžė karo Ukrainoje poveikį saugumui ir pasaulinei strateginei pusiausvyrai.

Be to, jis sakė, kad svarbu, jog Kinija greitai ratifikuotų tarptautinius susitarimus, pavyzdžiui, susitarimą dėl biologinės įvairovės atvirame vandenyne, Tarptautinį pilietinių ir politinių teisių paktą ir JT konvenciją dėl valstybių imuniteto, pranešė Eliziejaus rūmai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją