Glebas Karakulovas buvo Federalinės apsaugos tarnybos prezidento komunikacijų skyriaus inžinierius; per pastaruosius trylika metu su V. Putinu jis leidosi į daugiau nei 180 kelionių.

Kaip rašo „The Moscow Times“, jo skyrius buvo atsakingas už tai, kad V. Putinas ir jo ministras pirmininkas 24 valandas per parą septynias dienas per savaitę galėtų būti ramūs, kad jų komunikacijos kanalai bus apsaugoti.

G. Karakulovas „Dossier Center“, kurį įsteigė buvęs naftos magnatas Michailas Chodorkovskis, papasakojo sugebėjęs kartu su šeima pabėgti į Turkiją, nors tuo metu lydėjo V. Putiną į Kazachstaną, kur 2022 metų spalio viduryje vyko viršūnių susitikimas.

Buvęs pareigūnas puikiai žinojo, kad jo pabėgimas pažeidžia Rusijos Federacijos įstatymus: „Būtų didesnis nusikaltimas, jeigu būčiau ir toliau dirbęs tą darbą. Tą žmogų – Putiną – laikau karo nusikaltėliu.“

Glebas Karakulovas

Dabar jau buvęs Rusijos Federalinės apsaugos tarnybos pareigūnas – kol kas aukščiausio rango Rusijos specialiųjų tarnybų tarnautojas, naujausioje Rusijos istorijoje pabėgęs į svečią šalį, pažymi „Dossier Center“.

Per valandos trukmės interviu G. Karakulovas pasidalino įdomiomis detalėmis apie V. Putino įpročius, šeimą ir sveikatą.

G. Karakulovas sakė, kad V. Putinas nesinaudoja nei išmaniuoju telefonu nei internetu ir reikalauja, kad, jam viešint užsienyje, būtų galimybė stebėti valstybinę Rusijos televiziją. Pašnekovas pridūrė, kad V. Putiną ir toliau kankina paranoja susirgti COVID-19, tad jis verčia savo darbuotojus prieš susitikimą su juo dvi savaites praleisti karantine.

„Pastaruosius porą metų jis gyvena savotiškame informaciniame kokone. Jis patologiškai bijo dėl savo gyvybės. Atsiribojo nuo viso pasaulio visais įmanomais barjerais: karantinu, informacijos vakuumu. Jis gyvena iškreiptoje realybėje“, – kalbėjo G. Karakulovas.

Visgi pašnekovas paneigė gandus, kad septyniasdešimtmetis V. Putinas serga kažkokia liga: „Jo sveikata geresnė nei daugumos tokio amžiaus žmonių.“

Glebas Karakulovas

Buvęs Federalinės apsaugos tarnybos inžinierius patvirtino kelis seniau darytus tyrimus apie V. Putino asmeninį gyvenimą ir turtus.

G. Karakulovo teigimu, V. Putino šeima, kurios Rusijos prezidentas niekada viešai neįvardijo, yra „visiems puikiai žinoma paslaptis“, apie kurią daug kalbėta Federalinės apsaugos tarnybos viduje. Jis prisimena, jog kolegos ne kartą minėjo, kad V. Putinas apsistoja savo rezidencijose su galimomis dukromis ar partnerėmis.

G. Karakulovas patikino, kad vienas kolega jam patvirtinęs prabangių V. Putino rūmų ant Juodosios jūros kranto faktą, apie kuriuos savo tyrime kalbėjo ir kalinamo Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno komanda.

Buvęs Federalinės apsaugos tarnybos inžinierius taip pat sakė, jog tiesa ir tai, kad V. Putinas keliose rezidencijose turi identiškus kabinetus. Jis netgi papasakojo komišką situaciją: savo akimis matė V. Putiną savo kabinete Sočyje, kai tuo metu televizijos reportaže buvo kalbama, kad susitikimas vyko jo rezidencijoje prie Maskvos, o tai už šimtų kilometrų į šiaurę.

„Dossier Center“ teigimu, interviu su G. Karakulovu buvo įrašytas 2022 metų pabaigoje, o publikuotas tik antradienį, įsitikinus, kad pašnekovas su šeima išvyko iš Turkijos ir dabar yra saugūs.

G. Karakulovas prisipažįsta, kad pirmą kartą Rusijos valdžia suabejojo po 2014 metais įvykusios Krymo aneksijos ir organizuodamas prabangias V. Putino ir ministro pirmininko Michailo Mišustino išvykas. Kulminaciją abejonės pasiekė 2022 metų vasario 24 dieną, kai Rusija pradėjo didelio masto invaziją į Ukrainą. Paskutinis lašas esą buvo rugsėjo 21 dieną V. Putino paskelbta rezervistų mobilizacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)