Paklaustas, kiek tikėtina, kad fronto linija bus įšaldyta ten, kur yra dabar, J Stoltenbergas sakė, kad tokio scenarijaus tikimybę vertina atsargiai. Jis mano, kad NATO sąjungininkių pareiga yra garantuoti, jog taip neatsitiktų, maksimaliai padidinti tikimybę, kad taip neatsitiks.

NATO generalinis sekretorius taip pat sakė, kad NATO norėtų, jog Ukraina pajėgtų išlaisvinti daugiau teritorijos ir atstumtų prezidento Vladimiro Putino kariuomenę, o tai galėtų sudaryti sąlygas kokioms nors deryboms.

J. Stoltenbergo teigimu, dabar didžiausias iššūkis tas, kad šis karas tapo sekinimo karu. Dabar vyksta logistikos, amunicijos, ginklų ir atsargų pristatymo į fronto liniją mūšis, pridūrė jis. Taigi dabar NATO sąjungininkės irgi sunkiai dirba, kad padidintų gamybą, kad galėtų ir toliau remti Ukrainą, nes labai svarbu tai daryti ateityje.

NATO generalinis sekretorius sakė, Ukrainai būtų tragedija, jei prezidentas V. Putinas laimėtų, bet tai būtų pavojinga ir NATO sąjungininkėms. J. Stoltenbergas paragino visas sąjungininkes padėt Ukrainai, nes „mūsų saugumo interesai reikalauja parodyti, kad prezidentas V. Putinas Ukrainoje nelaimi“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)