Anot leidinio, D. Trepova internete susipažino su kažkokiu „aktyvistu“, kuriam papasakojo apie savo pažiūras ir dalyvavimą protesto mitinguose. Jis, esą, pasiūlė merginai persikelti į Kyjivą ir užimti vieno iš „žiniasklaidos kanalų“ redaktoriaus pareigas, bet pirmiausia reikėtų atlikti vieną užduotį.

Kaip rašo „Fontanka“, D. Trepova pirmiausia turėjo susipažinti su V. Tatarskiu renginyje knygyne „Listva“. Vėliau merginai buvo nurodyta atvykti į Maskvą, susitikti su vienu taksistu ir paimti iš jo „paketą“. „Fontanka“ tvirtina, kad taksi vairuotojas nežinojo, kas tame pakete.

Galiausiai D. Trepova esą gavo užduotį ateiti į susitikimą su V. Tatarskiu Sankt Peterburge ir perduoti jam statulėlę. Proceso metu ji siuntė žinutes apie savo veiksmus. Tos pačios dienos vakarą D. Trepovai buvo nupirktas bilietas į Uzbekistaną, iš kur ją žadėjo nukreipti į Ukrainą.

Kaip rašo „Fontanka“, į klausimą, ar D. Trepova suprato, kad perduoda bombą, įtariamoji atsakė: „Man konkrečiai to niekas nesakė, bet nujaučiau kažką negero.“

Pažymima, kad faktas, jog po statulėlės perdavimo D. Trepova nepaliko pastato, gali būti vertinamas kaip jos alibi.

„Fontanka“ skelbia, kad pirmas valandas po sprogimo D. Trepova buvo tikra, kad nužudė daug žmonių. Ji nežinojo, ką daryti, tad taksi nuvažiavo iki buto, kur gyvena jos vyro pažįstamas, ir „laukė, kuo viskas baigsis“.

Putinas po mirties ordinu apdovanojo Tatarskį

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį po mirties ordinu apdovanojo per sprogimą žuvusį rusų propagandistą Vladleną Tatarskį.

„Už drąsą ir narsą, kurią jis pademonstravo vykdydamas savo profesinę pareigą, karo korespondentas Fominas, Maksimas Jurevičius (Vladlenas Tatarskis) po mirties apdovanojamas Narsumo ordinu“, – sakoma paskelbtame dekrete.

V. Tatarskis, kurio tikrasis vardas yra Maksimas Fominas, žuvo sekmadienį per sprogimą Sankt Peterburgo kavinėje, daugiau kaip 30 žmonių buvo sužeista. Čia V. Tatarskis, kuris reikalavo „visiško Ukrainos sunaikinimo“, ketino kalbėti apie savo, kaip karo korespondento, patirtį kovų teritorijoje Ukrainos rytuose. Institucijos sprogimą pavadino teroristiniu išpuoliu ir suėmė įtariamąją D. Trepovą. Anot žiniasklaidos, jauna moteris perduota Maskvai.

Rusijos vadovybė teigia, kad atsakomybė už išpuolį tenka Kyjivui ir apie kalinamą Kremliaus kritiką Aleksejų Navalną susibūrusi liberaliai opozicijai. Ši neigia sąsajas ir kalba apie kovą Rusijos viduje dėl valdžios.

Tai jau antras kartas nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios, kai žūsta rusų propagandistas. Pernai per automobilio sprogimą Maskvoje žuvo publicistė Darja Dugina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)