Generalinis prokuroras Markas Dreyfusas pranešė, kad sprendimas priimtas atsižvelgiant į šalies žvalgybos agentūrų patarimus ir bus pradėtas taikyti „kuo greičiau“.

Australija yra paskutinė „Penkių akių“ žvalgybos aljanso narė, siekianti „TikTok“ uždraudimo vyriausybiniuose įrenginiuose ir įgyvendinusi tą patį, ką ir jos sąjungininkės JAV, Jungtinė Karalystė, Kanada bei Naujoji Zelandija.

Panašių veiksmų ėmėsi Prancūzija, Nyderlandai ir Europos Komisija.

M. Dreyfusas sakė, kad vyriausybė patvirtins kai kurias išimtis „kiekvienu konkrečiu atveju“, jei bus taikomos „tinkamos saugumo priemonės“.

Kibernetinio saugumo ekspertai perspėja, kad programėlė, turinti daugiau nei milijardą vartotojų visame pasaulyje, gali būti naudojama kaupti duomenims, kuriais vėliau dalijamasi su Kinijos vyriausybe.

Apklausos rodo, kad šia programėle naudojasi net septyni milijonai australų, t. y. maždaug ketvirtadalis šalies gyventojų.

Generalinės prokuratūros departamento saugumo pranešime apie draudimą teigiama, kad „TikTok“ kelia „reikšmingą pavojų saugumui ir privatumui“ dėl „plataus masto vartotojų duomenų rinkimo“.