Manoma, kad šis 31 metų žurnalistas yra pirmasis užsienio žurnalistas, suimtas dėl kaltinimų šnipinėjimu nuo Sovietų Sąjungos žlugimo. Jo suėmimas sukėlė Vakarų pasipiktinimą ir laikomas rimtu Maskvos susidorojimo su žiniasklaida eskalavimu.

Maskvos Lefortovo apygardos teismo atstovė spaudai sakė: „Šią savaitę bus paskelbta posėdžio dėl apeliacijos dėl jo sulaikymo data“.

Wall Street Journal“ (WSJ) reporteris ir buvęs AFP žurnalistas Maskvoje sulaikytas iki gegužės 29 dienos. Jis ir jo darbdavys neigia jam pateiktus kaltinimus.

Kremliui palankūs stebėtojai, prižiūrintys sąlygas kalėjimuose, aplankė E. Gershkovichių Lefortove.

Žurnalistas „nesiskundė“ dėl sąlygų, pirmadienį „Telegram“ pranešė Aleksejus Melnikovas iš Maskvos visuomeninės stebėjimo komisijos. „Apsilankymo metu jis buvo kupinas energijos ir pokalbio metu daug juokavo“, – sakė jis.

WSJ pareiškė, kad „griežtai neigia FSB kaltinimus ir siekia, kad mūsų patikimas ir atsidavęs žurnalistas būtų nedelsiant paleistas“.

Baltieji rūmai pirmadienį pranešė, kad E. Gershkovichius dar turėjo susitikti su kuo nors iš JAV konsulato Maskvoje.

„Jie labai, labai stengiasi gauti konsulinę prieigą prie Evano, tačiau mums vis dar nepavyko to padaryti“, – žurnalistams Vašingtone sakė Nacionalinio saugumo tarybos atstovas spaudai Johnas Kirby.

Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS pranešė, kad žurnalistui iškelta byla buvo klasifikuota kaip „visiškai slapta“, t. y. tokia žyma riboja galimybę skelbti apie ją informaciją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją