Informaciją apie jos sulaikymą patvirtino Rusijos Federacijos tyrimų komitetas.

Anot žiniasklaidos, D. Trepova buvo sulaikyta išsinuomotame bute.

Rusijos nacionalinis kovos su terorizmu komitetas propagandisto Tatarskio nužudymą pavadino „teroro aktu“. Komiteto teigimu, veiksmus suplanavo Ukrainos specialiosios tarnybos. Be to, Rusijos specialiosios tarnybos tvirtina, kad tai padaryta „dalyvaujant agentams“ iš ekstremistiniu pripažinto ir Rusijoje uždrausto Aleksejaus Navalno kovos su korupcija fondo, o D. Trepova esą yra A. Navalno rėmėja.

1997 m. gimusi D. Trepova Rusijoje įtariama susijusi su sprogimu vienoje Sankt Peterburgo kavinėje, per kurį žuvo Rusijos prokarinis tinklaraštininkas Vladlenas Tatarskis ir buvo sužeista daugiau nei 30 žmonių.

Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“ pranešė, kad D. Trepova anksčiau buvo sulaikyta 10-čiai dienų už tai, kad dalyvavo nesankcionuotoje demonstracijoje praėjusių metų vasarį, Rusijai pradėjus invaziją Ukrainoje.

Vidaus reikalų ministerijos interneto svetainėje rašoma, kad D. Trepovai 26 metai, ji gimė Sankt Peterburge ir yra Rusijos pilietė.

Išpuoliu kavinėje įtariamos D. Trepovos vyras, priklausantis Rusijos Libertarianų partijai, Dmitrijus Rylovas „SVTV News“ sakė manantis, kad jo žmoną „paprasčiausiai pakišo“.

„Esu tikras, kad ji niekada gyvenime nebūtų galėjusi padaryti nieko panašaus laisva valia. Taip, tiek aš, tiek Daria iš tikrųjų nepalaikome Rusijos karo Ukrainoje, bet manome, kad tokie veiksmai netoleruojami. Esu 100 proc. tikras, kad ji tam nebūtų pritarusi, jeigu būtų žinojusi“, – sakė jis.

„Telegram“ kanalas „Shot“ rašo, kad ir pati sulaikyta D. Trepova teigia buvusi pakišta.

Anot D. Rylovo, žmona „nieko nežinojo apie statulėlę“, kurią įteikė V. Tatarskiui. Remiantis viena iš versijų, būtent joje ir buvo paslėptas sprogmuo.

„Daria manė, kad statulėlė reikalinga kažkokiems kitiems tikslams, dalykams, kurie būtų visiems laikams likę nepastebėti“, – pridūrė D. Rylovas. Jis pridūrė nieko nežinąs apie tai, kas įvyko, taip pat nežinojo, „su kuo, kada ir kokiomis aplinkybėmis anksčiau buvo susitikusi jo žmona“, taip pat negali pasakyti ir kieno užsakymu jo žmona „atliko šią užduotį“. Apie kokią užduotį kalbama, iš „SVTV News“ publikacijos nepaaiškėja.

Pašnekovas taip pat atskleidė, kad prieš kelias valandas ryšys su D. Trepova „nutrūko“, jis negali su žmona susisiekti.

„Mano žmoną Darią Trepovą pakišo, nes ji niekada gyvenime nežudytų. Visi žmonės, kažkaip susiję ar sulaikyti kartu su ja, negalėjo nieko žinoti. Paprašiau jų pagalbos, neaiškindamas kas nutiko, jie niekuo nekalti ir negali būti kalti“, – sakė įtariamosios vyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)