Apie naikintuvų perdavimą pranešė Lenkijos prezidento Tarptautinės politikos biuro vadovas Marcinas Przydaczas komentare RMF FM.

„Mano žiniomis, šis procesas jau baigtas, tai yra šios pirmosios [MiG-29] dalies perdavimas. Žinoma, bus galbama apie galimą tolesnę paramą“, – kalbėjo jis.

M. Przydachas pridūrė, kad Ukrainai reikės daugiau pagalbos atremti Rusijos agresiją. Prezidento Volodymyro Zelenskio vizito Lenkijoje metu šią savaitę bus aptartas antrosios naikintuvų partijos perdavimas Ukrainai.

Pasak M. Przydaczo, Varšuva perduoda Kyjivui posovietinius naikintuvus MiG-29, „kurie turėjo būti suremontuoti per 2-3 metus“. Vietoj to Lenkija perka modernius amerikietiškus lėktuvus F-35 ir kitą šiuolaikinę techniką bei ginkluotę.

Kaip jau buvo pranešta, Lenkija ir Slovakija planuoja perduoti Ukrainai iš viso 33 naikintuvus MiG-29: 20 iš jų Kyjivas turėtų gauti iš Varšuvos, o 13 – iš Bratislavos. Preliminariais duomenimis, šios šalys jau perdavė Ukrainai keturis MiG-29 lėktuvus.

Tuo pat metu Lenkija įsigijo 48 Pietų Korėjos gamybos lėktuvus FA-50. Iki šių metų pabaigos šaliai turėtų būti pristatyta 12 Pietų Korėjos karinių oro pajėgų naudojamos konfigūracijos orlaivių. Kiti 36 orlaiviai bus įrengti jau atsižvelgiant į papildomus Lenkijos poreikius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją