Ji kaltinama dėl Vladleno Tatarskio nužudymo. Esą būtent ji ir atnešė V. Tatarskiui, kurio tikrasis vardas Maksimas Fominas, statulėlę, kurioje buvo sprogstamasis įtaisas.

„Tyrėjai turi pagrindo manyti, kad D. Trepova į kavinę atnešė dėžutę su Tatarskio biustu, kurioje buvo įmontuotas sprogstamasis įtaisas“, – teigia „Interfax“.

Socialiniuose tinkluose publikuojama ir įtariamosios nuotrauka.

Įdomu tai, kad kiek anksčiau Rusijos propagandistai dėl V. Tatarskio žūties jau buvo apkaltinę kitą moterį. Skelbta, neva statulėlę su įtaisu jam atnešė „mergina iš Ivano-Frankivsko Marija Jarun“.

Savo teiginius propagandistai iliustravo nuotrauka iš socialinio tinklo „Vkontakte“.

Sprogimo liudininkai tariamą žudikę apibūdino kaip „merginą“, kuri prisistatė esanti Anastasija, Menų akademijos studentė.

Toks apibūdinimas aiškiai neatitinka įtariamos 40-metės Ivano-Frankivsko gyventojos Marijos Jarun apibūdinimo, pastebi „Obozrevatel“.

Rusijos propagandistai greitai sureagavo į pranešimus apie V. Tatarskio mirtį. „Kada šalis pradės reaguoti? Teroristai turi šviesą, vandenį, veikiančius geležinkelius, restoranus, internetą, žudikų vadai važinėja po šalį su televizijos kameromis“, – rašė televizijos laidų vedėja Tina Kandelaki, cituodama TASS pranešimą apie sprogimą. Propagandinio kanalo RT vadovė Margarita Simonjan pateikė keletą klausimų: „Na ką? Pamiršim? Atleisim?“.

Savavališkai pasiskelbusios vadinamosios „Donecko Liaudies Respublikos“ vadovas Denisas Pušilinas pavadino V. Tatarskį „didžiu Donbaso ir Rusijos patriotu“ ir dėl jo žūties apkaltino „Kyjivo režimą“: „Nužudytas piktybiškai. Teroristams kito būdo nėra. Kyjivo režimas yra teroristinis režimas. Jis turi būti sunaikintas, kito būdo jį sustabdyti nėra. Pasak jo, Tatarskiui buvo ruošiamas apdovanojimas – medalis „Už Mariupolio išvadavimą“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)