Iš Donbaso Rytų Ukrainoje kilęs 40-metis žurnalistas ir vienas žinomiausių karinių tinklaraštininkų pseudonimu Vladlenas Tatarskis esą žuvo vietoje.

Oficialiai nepatvirtintais žiniasklaidos pranešimais, V. Tatarskis, kurio tikrasis vardas yra Maksimas Fominas, sekmadienį buvo sukvietęs žmones į „patriotinį vakarą“ kavinėje Sankt Peterburgo centre, kuri, pasak žiniasklaidos, priklauso „Vagner“ samdinių grupuotės vadovui Jevgenijui Prigožinui.

Naujienų agentūra TASS cituoja teisėsaugos šaltinį, kad sprogmuo buvo figūrėlėje, kuri buvo įteikta žurnalistui kaip dovana.

V. Tatarskis rėmė Rusijos karą Ukrainoje. Jo „Telegram“ kanalą prenumeravo daugiau kaip pusė milijono žmonių.

Tviteryje paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame esą įamžintas sprogimas. Grupė „Cyber Front Z“, kuri socialiniuose tinkluose save vadina „Rusijos informacijos kariais“, pareiškė, kad buvo išsinuomojusi kavinę vakarui. „Tai buvo teroro aktas. Mes ėmėmės tam tikrų saugumo priemonių, tačiau jų neužteko“, – pareiškė grupuotė „Telegram“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją