Du jaunuoliai ir mergina atsinešė juodai nudažyto vandens ir supylė jį į Ispanijos aikštėje esantį barokinį Barkačo fontaną.

Komentuodami savo veiksmus, jie teigė manantys, kad dabartinės vyriausybės politika yra nepakankama, kad būtų sustabdyta katastrofiška klimato kaita, gresianti ekonomine bei socialine griūtimi daugelyje šalių ir nekontroliuojama migracija. „Yra tik vienas būdas sustabdyti šį judėjimą kolektyvinės savižudybės link – sustabdyti iškastinio kuro emisijas... Prašome vyriausybės nutraukti investicijas į tai, kas kenkia aplinkai“, – pareiškė aktyvistai.

Iškart po incidento juos sulaikė policija. Jaunuoliams gresia kaltinimai dėl žalos viešajai nuosavybei.

Romos meras Roberto Gualtieris pasmerkė akciją pabrėždamas, kad Roma jau įgyvendina klimato neutralumo politiką. „Rizikuodami pakenkti mūsų kultūros paveldo objektams, niekuo nepadėsime aplinkai... Esame pasirengę susitikti ir kalbėtis apie tai, kaip sustiprinti mūsų pastangas, – bet tokie veiksmai ne išeitis“, – kalbėjo jis.

Į akciją sureagavo ir kultūros ministras Gennaro‘as Sangiuliano‘as. „Jau metas ištarti „gana“: mes susiduriame su sistemingu mūsų meno ir kultūros paveldo vandalizmu, ir tai neturi nieko bendra su aplinkosauga. Visi, kurie kenkia istoriniam paveldui, turėtų būti griežtai baudžiami“, – pareiškė jis.

„Paskutiniosios kartos“ aktyvistai pastaruoju metu reguliariai rengia panašias akcijas Europos šalių muziejuose ir meno galerijose, klijuojasi prie eksponatų arba aplieja juos dažais, tačiau taip, kad jų nesugadintų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją