„Agresorius privalo sumokėti už įvykdytas blogybes. Jis privalo sumokėti laisve, lėšomis ir atstumtosios valstybės statusu“, – Ukrainos premjeras sakė per Bučos viršūnių susitikimą, kurio metu aptartas Rusijos atsakomybės už sukeltą karą klausimas.

D. Šmyhalis teigė, kad tam privalo būti sukurtas specialusis tarptautinis tribunolas, kuris teistų Rusijos aukščiausio rango politinę vadovybę.

Be to, vyriausybės vadovas taip pat ragino įvesti sankcijas Rusijos branduolinės energetikos ir deimantų sektoriams, o Vakaruose įšaldytas Rusijos lėšas panaudoti Ukrainos atstatymui.

„1945 metais, kai sąjungininkai rinkosi nacių teismo vietą, jie pasirinko Niurnbergą nes ten buvo sukurta nusikalstama ideologija. Dabar Buča turėtų būti apsvarstyta kaip viena iš galimų vietų karo nusikaltėlių teismui. Juk ten ir atsiskleidė visa V. Putino režimo ir rusų okupantų esmė“, – sakė D. Šmyhalis.

Anksčiau 50 valstybių ir tarptautinių organizacijų pasirašė Bučos deklaraciją dėl Rusijos atsakomybės už Ukrainoje įvykdytus nusikaltimus. Vien Bučoje rusai įvykdė daugiau nei 9 000 karo nusikaltimų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją