D. Trumpas kaltinamas 2016 m. sumokėjęs 130 000 JAV dolerių pornografinių filmų aktorei Stormy Daniels, kad nuslėptų sekso skandalą. Anot jo advokato, prokuroras Alvinas Braggas susidurs su „dideliais teisiniais iššūkiais“, o D. Trumpas kaltės nepripažins nes nusikaltimo nebuvo.

„Prezidentui antrankiai nebus uždėti“, – pareiškė Joe Tacopina, vienas iš D. Trumpo advokatų besitikintis, kad „prokurorai nedarys cirko“.

76-erių D. Trumpas, kuris tikisi antrą kartą laimėti JAV prezidento rinkimus 2024 m., užsipuolė jam kaltinimus pareiškusius prokurorus ir teisėją, kuris turėtų svarstyti jo bylą.

„Kišimasis į rinkimus. Parodomasis teismas!“, – savo socialiniame tinkle „Truth Social“ rašė D. Trumpas, pridėdamas, kad teisėjas Juanas Manuelis Marchalas jo nekenčia.

Ateinantį antradienį Manheteno teisme turės būti paimti D. Trumpo pirštų atspaudai ir jis bus nufotografuotas, kad teisėsauga turėtų nuotrauką. Tuomet D. Trumpas taps pirmuoju JAV prezidentu istorijoje stosiančiu prieš teismą dėl kriminalinių kaltinimų.

Jo advokatas sakė, kad apie kaltinimus išgirdęs D. Trumpas iš pradžių buvo šokiruotas, bet dabar jau pasirengęs teisinei kovai.

D. Trumpas taip pat aiškina, kad prokuroras priklauso Demokratų partijai, o byla tėra „politinė raganų medžioklė“ siekiant sužlugdyti jo 2024 m. prezidento rinkimų kampaniją. Jis tikina surinkęs 4 mln. JAV dolerių savo rinkimų kampanijai vien praėjus parai po to, kai buvo paskelbtos naujienos apie jam pateiktus kaltinimus.

Prieš jį taip pat atliekami tyrimai Džordžijoje, dėl 2020 m. rinkimų, ir Vašingtone, dėl įslaptintos informacijos pasisavinimo ir 2021 m. sausio 6 d. jo rėmėjų įsiveržimo į Kapitolijų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją