„Turime stengtis, kad JAV karių ir įrangos skaičius rytiniame flange didėtų“, – sakė Rumunijos užsienio reikalų ministras Bogdanas Aurescu po susitikimo su savo kolegomis vadinamojo Bukarešto devynetuko (B9) formatu.

Bulgarijos, Čekijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos, Lenkijos, Rumunijos, Slovakijos ir Vengrijos ministrai pakartojo raginimus stiprinti regiono, kuris ribojasi su karo draskoma Ukraina, gynybinius pajėgumus.

„Jei turėsime stiprią gynybą, galėsime sukurti stiprų atgrasymą, kiek tai susiję su destabilizuojančiu ir agresyviu Rusijos elgesiu, – sakė B. Aurescu po derybų Lenkijos Lodzės mieste. – Tai vienintelė kalba, kurią Rusija supranta“.

B. Aurescu paragino „stiprinti oro gynybą, didinti priešraketinės gynybos pajėgumus mūsų teritorijose... didinti stebėjimo ir žvalgybos priemones“.

B9 šalys taip pat įsipareigojo toliau padėti Ukrainai atremiant Rusijos invaziją.

„B9 šalys čia yra lyderės, taip pat ir kalbant apie sąjungininkių mobilizavimą drąsesniems veiksmams, kaip buvo perduodant naikintuvus MiG-29 ar tankus“, – sakė Lenkijos užsienio reikalų ministras Zbigniewas Rau.

„Mes visi remiame Ukrainos įstojimą į NATO“, – pridūrė B. Aurescu, sakydamas, kad „dabar prioritetas yra padėti Ukrainai laimėti šį karą“.

„Artimiausias mėnuo, artimiausias laikotarpis bus lemiamas karo Ukrainoje likimui“, – sakė B. Aurescu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją