Dabar Valstybės Dūma laukia įstatymo projekto, kuris palaipsniui pakeis šią sistemą, svarstymo: nuo 18 iki 21 metų ir nuo 27 iki 30 metų. Be to, viršutinė projekto amžiaus riba kitais metais bus padidinta iki 30 metų, atsižvelgiant į kovo viduryje Valstybės Dūmai pateiktą įstatymo projektą.

Šiemet pokyčių nebus. Anksčiau ketvirtadienį į tai atkreipė dėmesį Dūmos komiteto vadovas Andrejus Kartapolovas. Jis taip pat pažadėjo, kaip anksčiau žadėjo Rusijos valdžia, kad šauktiniai nebus siunčiami į Ukrainą – karą, kurį Rusija pradėjo praėjusių metų vasarį.

Tuo pačiu metu A. Kartapolovas, kuris anksčiau ėjo gynybos ministro pavaduotojo pareigas, pabrėžė, kad šauktiniai kariai nebus siunčiami į iš dalies okupuotus Ukrainos regionus, kuriuos Maskva paskelbė rusiškais, atitinkamai pakeisdama Rusijos Konstituciją.

Rusijos valdžia neigia planus dėl naujos mobilizacijos karui Ukrainoje, o savanorių ir verbavimo kampanija įgauna pagreitį.

„Bloomberg“ neseniai rašė, kad planuojama įdarbinti iki 400 tūkst. vyrų. Tokį patį skaičių ketvirtadienio rytą savo prognozėje įvardijo britų karinė žvalgyba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)