Laivas restoranas Nevos upėje pritvirtintas kairiuoju bortu. Į įvykio vietą atvyko Nepaprastųjų situacijų ministerijos darbuotojai. Ministerijos regioninėje valdyboje pranešė, kad laivas neeksploatuojamas, žmonių jame nebuvo, taigi niekas nenukentėjo.

Šiaurės vakarų transporto prokuratūra pranešė organizavusi patikrinimą, kaip laikomasi įstatymų dėl saugumo eksploatuojant vandens transportą.


„Sidabrinis banginis“ stovi priešais Babuškino parką, Obuchovo gynybos prospekte. Kaip rašė „Fontanka“, iš Maskvos į Sankt Peterburgą laivą atgabeno 2000-aisiais. Sankt Peterburge laivas stovėjo keliose vietose.

2016 m. rugsėjį restorano „Farsej“ savininkas išsinuomojo krantinės dalį priešais Babuškino parką.

Po penkerių metų baigėsi sutarties galiojimas, jos nebepratęsė, tiesa, naudojimosi krantine galiojimo laikas buvo iki 2022 m. rugsėjo. Valdžia inicijavo laivo patikrinimą, po kurio paaiškėjo, kad inkaras ir švartavimosi įranga yra prastos būklės, o savininkai neturi įrenginio eksploatavimo saugumą patvirtinančių dokumentų.

Valstybinė įmonė „Mostotrest“ pateikė į Arbitražo teismą ieškinį restoranui „Farsej“ dėl šio 4 mlrd. rublių skolos už nuomą.

2022 m. rugsėjo pabaigoje internete buvo skelbimas apie laivo restorano pardavimą už 35 mln. dolerių. Skelbime buvo nurodyta, kad laivui reikalingas remontas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)