Tai trečiadienį per spaudos konferenciją Vašingtone pareiškė Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos strateginės komunikacijos koordinatorius Johnas Kirby`is, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

„Kalbant apie Ukrainai teikiamos karinės pagalbos naudojimą, tai mes nematėme jokių įrodymų, kad buvo kažkokių akivaizdžių pažeidimų“, – sakė pareigūnas.

Jis pabrėžė, kad Ukrainos atstovai „supranta mūsų susirūpinimą dėl tinkamos atskaitomybės ir skaidrumo užtikrinimo siunčiant įrangą į mūšio lauką“.

„Žinoma, visi norime kuo didesnės priežiūros ir atskaitomybės. Į Ukrainą keliauja už mokesčių mokėtojų pinigus įsigyta įranga ir sistemos, bet tai – karas.

Tikri žmonės kovoja ir miršta. Mūšio metu neįmanoma tobulai numatyti kiekvienos priemonės, kurią kiekvienas atskiras karys pasiima su savimi į mūšį, judėjimo“, – pažymėjo J. Kirby`is.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, praėjusią savaitę JAV skyrė Ukrainai naują 350 mln. dolerių karinės pagalbos paketą, kurį sudaro raketos HIMARS sistemoms, 155 mm sviediniai, minosvaidžiai, kateriai ir kitos priemonės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją