Pastarosiomis dienomis Rusija apkaltino Ukrainą daugkartinėmis atakomis Melitopolyje, spėliojant apie būsimą kontrpuolimą toje teritorijoje. Okupaciniai pareigūnai sakė, kad po Ukrainos smūgių lokomotyvų depui aukų nebuvo, bet dėl jų nutrūko elektros energijos tiekimas.

Rusijos paskirtas regiono pareigūnas Vladimiras Rogovas „Telegram“ pareiškė, kad ukrainiečiai naudojo JAV gamybos didelio tikslumo raketas HIMARS.

Išeivijoje gyvenantis ukrainietis miesto meras Ivanas Fiodorovas taip pat pranešė apie sprogimus ir sakė besitikintis, kad Ukrainos pajėgos atneš „gerų naujienų“.

Rusija jau apkaltino Ukrainos pajėgas kovo 27 dieną apšaudžius Melitopolį.

Kovo 23 dieną okupacinė valdžia pranešė, kad savadarbis sprogstamasis užtaisas sužeidė policijos pareigūną. Kovo 15 dieną ji pranešė apie automobilyje padėtos bombos sprogimą, per kurį žuvo Maskvos paskirtas pareigūnas.

Sėkmingas proveržis šioje teritorijoje leistų Ukrainai nukirsti sausumos koridorių, užgrobtą per invaziją, kuris jungia žemyninę Rusijos dalį su 2014 metais aneksuotu Krymo pusiasaliu.

Ukraina teigė, kad ji negalėtų surengti kito kontrpuolimo be tolimojo nuotolio ginklų, reikalingų pasiekti Rusijos sandėlius ir tiekimo kelius.

Kol kas Kyjivas gali naudoti raketas, kurių veikimo nuotolis siekia iki 80 km. JAV pažadėjo suteikti iki 150 km nuotolio ginklų, kurie, Rusijos teigimu, jau pristatyti.

Kyjivas nepatvirtino šių pristatymų ir sako, kad jam reikia pažangesnių Vakarų ginklų.

Praėjusį rudenį Ukraina surengė sėkmingus kontrpuolimus šalies šiaurės rytuose ir pietuose. Kontrpuolimas pietuose, per kurį ukrainiečiai susigrąžino Chersono miestą, prasidėjo po HIMARS smūgių ir atakų prieš okupacinės valdžios pareigūnus Chersone.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)