Tai trečiadienį pareiškė Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Mao Ning, praneša portalas „rbc.ua“.

Ji pakomentavo Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio kvietimą Xi Jinpingui apsilankyti Ukrainoje. Pasak diplomatės, konkrečios informacijos apie galimą dviejų šalių vadovų susitikimą ji kol kas neturi.

„Kinija Ukrainos klausimu bendrauja su visomis šalimis, taip pat ir su Ukraina. Bet konkrečios informacijos, kurią galėčiau pateikti, neturiu“, - sakė Mao Ning.

Anksčiau prezidentas V. Zelenskis interviu naujienų agentūrai AP pakvietė Kinijos vadovą Xi Jinpingą atvykti į Ukrainą.

„rbc.ua“ primena, kad praėjusią savaitę Xi Jinpingas lankėsi Maskvoje su oficialiu vizitu ir susitiko su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Tada pasirodė pranešimų, kad gali įvykti Kinijos lyderio ir Ukrainos prezidento pokalbis. Bet vėliau Ukrainos prezidento biuro atstovai paaiškino, kad organizuojant tokį pokalbį esama tam tikrų sunkumų.

Tuo metu Ukrainos prezidentas interviu „The Associated Press“ sakė, kad Rusijos prezidento V. Putino pareiškimas, kad Rusija ketina Baltarusijoje dislokuoti taktinius branduolinius ginklus, rodo, jog Rusijos vadovas per susitikimą su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu Maskvoje negavo norimų garantijų.

Pasak V. Zelenskio, taip V. Putinas siekia nukreipti dėmesį, kad negavo jokių Kinijos garantijų.

„Ką tai reiškia? Tai reiškia, kad vizitas nebuvo naudingas Rusijai“, – sakė V. Zelenskis, turėdamas galvoje neseną Xi Jinpingo ir V. Putino susitikimą Maskvoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)