Užsienio reikalų ministerijos pareiškimas buvo pirmasis po to, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šeštadienį pareiškė, kad Maskva dislokuos taktinius branduolinius ginklus Baltarusijoje ir pastatys ten branduolinių ginklų saugyklą.

Tai būtų pirmasis Maskvos branduolinių ginklų dislokavimas už jos sienų nuo Sovietų Sąjungos žlugimo 1991 m.

Baltarusijos užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad Rusijos branduoliniai ginklai suteikia apsaugą po to, ką ji pavadino Jungtinės Karalystės, JAV ir jų sąjungininkių spaudimo kampanija, kuria siekiama nuversti prezidento Aleksandro Lukašenkos vyriausybę.

„Per pastaruosius dvejus su puse metų Baltarusijos Respublika patyrė precedento neturintį politinį, ekonominį ir informacinį spaudimą iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Jungtinės Karalystės ir jos sąjungininkių NATO, taip pat Europos Sąjungos valstybių narių“, – sakoma ministerijos pareiškime.

Minskas teigė, kad Rusijos planai neprieštaraus tarptautiniams neplatinimo susitarimams, nes pati Baltarusija nekontroliuos branduolinių ginklų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)