Kaip praneša „Mediazona“, tokį sprendimą priėmė Tulos srities teismas. A. Moskaliovas buvo teisiamas pagal straipsnį dėl Rusijos kariuomenės „diskreditavimo“. Teisėjas taip pat paskelbė, kad A. Moskaliovo dukra bus perduota socialinių tarnybų globai. Prokuratūra pareikalavo skirti A. Moskaliovui dvejus metus laisvės atėmimo.

Pats A. Moskaliovas nuosprendžio skaityme nedalyvavo. Teismo atstovė spaudai Olga Djačiuk sakė, kad naktį prieš nuosprendžio paskelbimą jis pabėgo iš namų arešto.

Kaip pranešė „Sota“, nuosprendžio dieną advokatui Vladimirui Biljenkai pavyko pasikalbėti su prieglaudos, kurioje buvo laikoma Maša, darbuotojais ir paimti piešinius bei laišką, kurį mergaitė parašė savo tėvui. Advokatui nebuvo leista pasimatyti su Maša. Žmogaus teisių gynimo centras „Memorial“ pripažino A. Moskaliovą politiniu kaliniu.

Prieglaudoje, kurioje šiuo metu laikoma Maša, vyksta „skubus susitikimas“, skelbia MSK1.ru.

Nuo tada, kai prezidentas Vladimiras Putinas prieš metus pasiuntė kariuomenę į Ukrainą, vieša Maskvos puolimo provakarietiškoje kaimyninėje šalyje kritika buvo uždrausta.

Praėjusiais metais Rusijos valdžios institucijos iškėlė baudžiamąją bylą A. Moskaliovui po to, kai jo dukra Marija, kuriai dabar 13 metų, mokykloje nupiešė piešinį, kuriame šalia Rusijos vėliavos pavaizduotos raketos, nukreiptos į moterį ir vaiką, stovinčius prie Ukrainos vėliavos.

Jos mokyklos direktorė kreipėsi į policiją, kuri teigė, kad mergaitės 54 metų tėvo socialinio tinklo profiliuose rado komentarų, kuriuose kritikuojamas Maskvos puolimas prieš Ukrainą.

Šeima yra kilusi iš Jefremovo, nedidelio miesto, kuriame gyvena apie 37 tūkst. žmonių, esančio maždaug už 300 km į pietus nuo Maskvos.

Kovo pradžioje valdžios institucijos Mašą uždarė į nepilnamečių „reabilitacijos centrą“, o A. Moskaliovui buvo skirtas namų areštas.

Pirmadienį prokurorai pareikalavo tėvui skirti dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, sakė jo advokatas V. Bilijenka. Pasak jo, yra didelė tikimybė, kad A. Moskaliovas bus įkalintas, o nuosprendis turėtų būti paskelbtas antradienį.

„Žinoma, kad mergaitė bus išsiųsta į vaikų namus“, – sakė jis AFP. A. Moskaliovas tvirtina esąs nekaltas.

Ši byla sulaukė dėmesio visoje šalyje, o internete buvo paskelbta peticija, kurioje raginama mergaitę sugrąžinti tėvui. Net Jevgenijus Prigožinas, sukarintų „Vagner“ pajėgų, vadovaujančių Rusijos puolimui rytų Ukrainoje, vadovas, išreiškė paramą Marijai ir kritikavo vietos valdžios institucijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)