Karolis pradeda trijų dienų vizitą Berlyne ir Brandenburge, vėliau vyks į Hamburgą. Sprendimas pirmiausia aplankyti artimas kaimynes vertinamas kaip pastangos tiesti tiltus po „Brexito“. Vokietijos prezidentas Frankas Walteris Steinmeieris tai pavadino „svarbiu gestu Europai“. „Šis vizitas pabrėžia artimą ir nuoširdžią draugystę tarp mūsų šalių ir mūsų piliečių“, – pridūrė jis.

F. W. Steinmeier ir Vokietijos pirmoji ponia Elke Buedenbender pasitiks Karolį ir karalienę konsortę Camillą prie Berlyno Brandenburgo vartų, po to poros keliaus į prezidento Bellevue rūmus miesto centre, ten karališkajai porai bus surengtas valstybinis banketas.

Ketvirtadienį karalius sakys kalbą Vokietijos parlamente ir susitiks su neseniai iš Ukrainos atvykusiais pabėgėliais. F. W. Steinmeieris ir karališkoji pora taip pat aplankys Vokietijos ir Didžiosios Britanijos karinį dalinį Brandenburgo žemėje. Penktadienį karalius vyks į šiaurinį Hamburgo uostamiestį, ten ketina apžiūrėti atsinaujinančios energijos projektą.

Vokietijos valstybės vadovas sakė pakvietęs Karolį į Vokietiją per jo motinos karalienės Elžbietos II laidotuves pernai rugsėjį. Karolis yra lankęsis Vokietijoje daugiau nei 40 kartų, tačiau kaip monarchas atvyksta pirmą kartą.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją