Iki pirmadienio 13.00 val. Vidurio Europos vasaros laiku SNP nariai turėjo galimybę rinktis tarp sveikatos ministro Humzos Yousafo, finansų ministrės Kate Forbes ir buvusios ministrės Ash Regan.

Visi trys kandidatai neketina atsisakyti SNP deklaruoto tikslo dėl Škotijos nepriklausomybės nuo Jungtinės Karalystės ir tuomet grįžimo atgal į ES. Balsavimo rezultatus ketinama skelbti po 15.00 val. Edinburge.

Favoritais laikomi K. Forbes ir H. Yousafas atstovauja skirtingoms stovykloms partijoje. H. Yousafas su savo progresyvia darbotvarke veikiau laikosi N. Sturgeon linijos, o K. Forbes pažiūros yra daug konservatyvesnės. Ji, be kita ko, yra ištikima kalvinistinės Laisvosios Škotijos bažnyčios narė. Jei rinkimus laimėtų K. Forbes, žalieji gali nutraukti savo bendradarbiavimą su SNP vyriausybėje. Žaliųjų lyderiai paskelbė nesieksią bendradarbiavimo bet kokia kaina.

N. Sturgeon vasarį netikėtai paskelbė apie savo pasitraukimą iš vyriausybės ir partijos vadovo pareigų. 52–ejų politikė laikoma nepriklausomybės nuo Jungtinės Karalystės šalininkų varomąja jėga.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją