Pasak Rusijos valstybinė naujienų agentūros RIA, N. Patruševas užsiminė, kad šis ginklas būtų naudojamas „iškilus grėsmei Rusijos Federacijos egzistavimui“.

„Rusija turi unikalų ginklą, kuriuo, iškilus grėsmei jos egzistencijai, gali sunaikinti bet kurį priešininką, įskaitant Jungtines Valstijas“, – pareiškė N. Patruševas.

„Nemanau, kad Rusijos generalinis štabas šiuolaikines ginklų sistemas stengiasi patausoti „ateičiai“ ir nenori iš anksto jų „afišuoti“.

Toji „ateitis“ jau prasidėjo, rusai kariauja savo paskutinį imperialistinį karą, jų lyderiui V. Putinui šis karas, jeigu bus pralaimėtas, taps paskutiniu jo inicijuotu. Jeigu Maskva turėtų dar ką nors, ką galėtų panaudoti kovai su Ukraina, tikrai jau būtų panaudojusi. Rusijos armija į frontą permetinėja viską, ką gali ir ko negali, tačiau kai technikos efektyvumas yra toks, koks yra, belieka kalbėti apie vakarietiškų ginklų pranašumą. Technologijų požiūriu, rusiškos ginklų sistemos yra daug prastesnės nei vakarietiškos.

Pavyzdžių ilgai ieškoti netenka. Pažvelkime kad ir į tanką Т-14 „Armata“, kuriam analogų, kaip teigia rusai, nėra visame pasaulyje. Vis dėlto fronte Ukrainoje „Armatos“ neišvydome ir taip, ko gero, atsitiko dėl to, kad tanko nenugalimumas greičiausiai tėra propagandistų mistifikacija. Esu įsitikinęs, kad yra dar daug „analogų visame pasaulyje neturinčių ginklų“, egzistuojančių tik popieriuje arba Rusijos propagandistų transliuojamame turinyje“, – interviu Delfi kalbėjo M. Dura.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)