„Šį mėnesį Kinijos valdžios institucijos ėmėsi baudžiamųjų priemonių prieš Japonijos pilietį vadovaudamosi įstatymais“, – per įprastą spaudos konferenciją sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovė Mao Ning.

„Šis Japonijos pilietis įtariamas šnipinėjimu ir pažeidęs Kinijos Liaudies Respublikos baudžiamąjį įstatymą bei kovos su šnipinėjimu įstatymą“, – sakė Mao Ning. "Kinija yra teisinės valstybė. Visi Kinijoje esantys užsienio piliečiai turi laikytis Kinijos įstatymų, o pažeidėjai persekiojami vadovaujantis įstatymais", – pridūrė ji.

Anksčiau pirmadienį Japonijos vyriausybės atstovas Hirokazu Matsuno žurnalistams sakė, kad Tokijo ambasada Kinijoje „šį mėnesį buvo informuota, kad Pekine sulaikytas penkiasdešimtmetis japonas“. Atstovas neatskleidė vyro tapatybės, nei kuo jis nusikalto ar kada buvo suimtas.

„Nuo tada, kai sužinojome apie šį atvejį, Japonijos vyriausybė primygtinai ragina nedelsiant paleisti šį Japonijos pilietį“, – sakė H. Matsuno. Jis pridūrė, kad Tokijas taip pat ieško būdo su juo susisiekti.

2019 m. spalį Kinijos valdžia sulaikė japoną profesorių, įtarusi jį šnipinėjimu. Jis buvo paleistas ir kitą mėnesį grįžo į Japoniją. 2020 m. kovą Kinijos užsienio reikalų ministerija pranešė sulaikiusi kiną, neva dirbusį profesoriumi Japonijos universitete, ir tvirtino, kad jis prisipažino šnipinėjęs.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją