Galinga oro sistema, lydima perkūnijos ir smarkaus lietaus, vėlų penktadienį užgriuvo valstiją kertančio kelio 60 kilometrų ruožą ir kelis miestus palei jį. Misisipės ekstremalių situacijų valdymo agentūra pranešė, kad žuvo 25 žmonės, dar dešimtys buvo sužeisti, bet keturi dingę žmonės „atsirado“.

Alabamoje vienas žmogus žuvo atšiauriomis oro sąlygomis apvirtus priekabai, tviteryje pranešė Morgano apygardos šerifo biuras. Roling Forko miestelyje, turinčiame mažiau nei 2000 gyventojų, sugriuvo namai ir pastatai, liko tik išsibarsčiusios nuolaužos. Išvartyti automobiliai, nuplėštos tvoros, nuvirto medžiai.

Misisipėje be elektros liko maždaug 4 800 klientų, kaimyninėje Alabamoje tamsoje paskendo beveik 11 tūkst. namų ir įmonių, pranešė poweroutage.us.

Sekmadienį Misisipėje žadami audringi orai, pražūtingi vėjai ir kruša, valstijos ekstremalių situacijų valdymo agentūra perspėjo, kad „negalima atmesti ir tornadų“.

„Mano miesto nebėra“, – CNN sakė Roling Forko meras Eldridge'as Walkeris. „Žvelgdamas į kairę ir į dešinę matau vien nuniokojimą.

Nukentėjo daug šeimų. Bendruomenė atsidūrė tokioje padėtyje, kokios nesitikėjome. Sugriautus namus galima atstatyti, bet prarastų gyvybių nesugrąžinsime“, - kalbėjo meras.

Paieškos ir gelbėjimo operacijos buvo vykdomos Šarkio apygardoje, kur yra Roling Forkas, maždaug už 40 kilometrų į šiaurės vakarus nuo valstijos sostinės Džeksono, ir kaimyninėse apygardose.

Nacionalinė meteorologijos tarnyba vėlai penktadienį paskelbė pavojų dėl tornado Roling Forke ir aplinkinėse vietovėse, žmonės buvo įspėti ieškoti prieglobsčio nuo gyvybei pavojingų sąlygų ir prognozuotos golfo kamuoliukų dydžio krušos. Tornadai, sunkiai nuspėjamas oro reiškinys, gana dažni Jungtinėse Amerikos Valstijose, ypač centrinėje ir pietinėje šalies dalyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją