„Pastaruosius tris mėnesius girdžiu, kad Kinija perduos Rusijai reikšmingų ginklų. Jie kol kas to nepadarė. Tai nereiškia, kad ir nepadarys, tačiau dar nepadarė“, – viešėdamas Kanadoje tvirtino J. Bidenas.

Nors jis patikino nenuvertinantis abiejų šalių, prezidentas nurodė, kad pranešimai apie Maskvos ir Pekino suartėjimą veikiausiai buvo „perdėti“.

J. Bidenas kartu pabrėžė Vakarų demokratijų ryšius ir akcentavo šių šalių „susivienijimą“. Valstybės vadovas sakė, kad, remdami Rusijos užpultą Ukrainą, Vakarai išliks vieningi, ir pažadėjo, jog parama Kyjivui tęsis ir ateityje.

JAV prezidentas kalbėjo po to, kai anksčiau šią savaitę Rusijoje su pompastišku oficialiu vizitu lankėsi Kinijos prezidentas Xi Jinpingas.

Jo viešnagės metu abi šalys pabrėžė savo „specialų ryšį“. Nepaisant to, Pekinas neįsipareigojo parūpinti Rusijai ginkluotės, kurią ši šalis galėtų pasitelkti savo dabartiniame kare prieš Ukrainą ir sustiprinti savo išsekintą kariuomenę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)