Tai penktadienį feisbuke paskelbė Ukrainos aplinkos apsaugos ir gamtos išteklių ministras Ruslanas Strilecas, praneša „Ukrinform“.

„Pasaulio žiniasklaidoje dažnai girdime posakius „karas Ukrainoje“, „dėl to, kas vyksta Ukrainoje“ ir pan. Tačiau svarbu, kad visas pasaulis vadintų daiktus tikraisiais vardais: „dėl to, ką Rusija daro Ukrainoje“. Svarbu kasdien priminti, kad aplinka neturi sienų. Karas neturi sienų. Rusai atėjo su ginklu į mūsų bendrus namus. Jie degina visa, kas gyva mums vienintelėje planetoje“, – pabrėžė ministerijos vadovas.

Pasak jo, dėl nuolatinių raketų atakų Ukraina toliau praranda vandens infrastruktūrą. Šiuo metu apie 5 mln. ukrainiečių neturi prieigos prie geriamojo vandens, o dar 70 proc. šalies gyventojų dėl Rusijos veiksmų gali likti be šio ištekliaus.

R. Strilecas taip pat patikslino, kad dėl vandens išleidimo iš Kachovkos telkinio kyla grėsmė Zaporižios atominės elektrinės – didžiausios Europoje – aušinimo sistemoms. Tai gali reikšti galimą Fukušimos scenarijų Europos žemyno viduryje.

„Priešas tęsia šį karą ir nepripažįsta to, kas akivaizdu. Mums reikia reparacijų visiškam atsinaujinimui po karo. Rusija turi sumokėti už kiekvieną sunaikintą žemės pėdą ir kiekvieną užterštą vandens lašą. Civilizuoto pasaulio žemėlapyje nėra vietos teroristinei organizacijai, ji turi būti izoliuota, nors užima septintadalį Žemės sausumos“, – apibendrino ministras.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Aukščiausioji Rada priėmė įstatymą dėl valstybinės aplinkos stebėjimo sistemos sukūrimo, taip pat dėl ​​ekologinės informacijos teisinio reguliavimo tobulinimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją