Apie draudimą informavusi šalies Viešųjų paslaugų ministerija tvirtino, kad „pramoginės programėlės nepasižymi pakankamu kibernetinio saugumo ir duomenų apsaugos lygiu, kad galėtų būti naudojamos administraciniuose įrenginiuose“. Ministerijai artimas šaltinis vėliau nurodė, kad pagal naująją tvarką viešojo sektoriaus darbuotojai negalės naudotis tokiomis programėlėmis, kaip „Candy Crush“, „Netflix“ ir „TikTok“.

„TikTok“ pastaruoju metu susilaukia aštrios kritikos, kilus nuogąstavimų dėl jautrios vartotojų informacijos saugos ir galimų platformos sąsajų su Kinijos vyriausybe. Dėl šios priežasties nemažai šalių, įskaitant Nyderlandus, Jungtinę Karalystę (JK), JAV, Kanadą ir Naująją Zelandiją, uždraudė savo pareigūnams naudoti „TikTok“ tarnybiniuose telefonuose.

Nors pats socialinis tinklas tikina, kad Kinijos vyriausybė neturi galimybių pasiekti „TikTok“ renkamus duomenis, platforma yra pripažinusi, kad kai kurie jos darbuotojai Kinijoje turi prieigą prie Europos vartotojų informacijos ir kad būta atvejų, kai asmeniniai duomenys buvo pasitelkti šnipinėjant žurnalistus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją