Jau 80 metų nebuvo karo tarp didžiųjų valstybių, sakė jis ketvirtadienį JAV Atstovų rūmų pakomitečio posėdyje dėl 2024 fiskalinių metų gynybos biudžeto. Kad tokio konflikto būtų galima išvengti ir ateityje, JAV pajėgos turi likti stipriausios pasaulyje, pažymėjo generolas.

Ilguoju laikotarpiu didžiausias iššūkis Jungtinėms Valstijom esą išliks Kinija. Ši Azijos šalis siekia per ateinančius dešimt metų dominuoti vakarinėje Ramiojo vandenyno dalyje ir Azijoje. Iki 2049 metų Kinija savo kariniais pajėgumais nori pranokti JAV, kalbėjo M. Milley‘is.

2049-ieji Kinijos komunistų partijai yra simboliniai metai, nes tuomet sukaks 100 metų nuo Kinijos Liaudies Respublikos įkūrimo. Savo veiksmais Kinija juda konfrontacijos ir galimo konflikto su savo kaimyninėmis šalimis ir galimai JAV link, įspėjo M. Milley‘is.

Rusija taip pat kelia grėsmę ir yra „labai pavojinga“, tęsė JAV generalinio štabo vadas. Ir Kinija, ir Rusija esą turi priemonių, kuriomis gali kelti grėsmę JAV interesams ir amerikiečių gyvenimo būdui.

JAV vyriausybė tikisi, kad Kongresas pritars 842 mlrd. dolerių (beveik 780 mlrd. eurų) gynybos biudžetui. Tai yra 26 mlrd. dolerių daugiau nei šiais metais ir 100 mlrd. daugiau nei 2022-aisiais, sakoma Pentagono pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją