„Nuo 2023 m. kovo 22 d. visi okupacinės armijos daliniai, dislokuoti Naujosios Kachovkos gyvenvietėje Chersono srityje, paliko miestą“, – sakoma Gynybos ministerijos pranešime. Jame priduriama, kad prieš pasitraukdami rusai iš gyventojų pagrobė vertingų daiktų.

Naujienų agentūra AFP negalėjo patikrinti Gynybos ministerijos teiginių. Ministerija nenurodė, kad į gyvenvietę būtų įžengę Ukrainos kariai.

Didžioji Chersono srities dalis buvo Rusijos pajėgų užimta, kai pernai vasarį prasidėjo invazija, tačiau pernai lapkritį Kyjivo pajėgos atkovojo srities sostinę. Prieš tai Rusijos kariuomenė atsitraukė į rytinį Dnipro upės krantą.

Pernai lapkritį Rusijos statytinių valdžia pietiniame Chersono regione pranešė, kad administracijos pareigūnai pasitraukė iš Naujosios Kachovkos. Miestas yra netoli milžiniškos Kachovkos hidroelektrinės užtvankos.

Hidroelektrinė buvo Rusijos užgrobta invazijos pradžioje kaip strateginis objektas, svarbus aprūpinant Maskvos aneksuotą Krymą. Pernai Ukraina apkaltino Rusijos kariuomenę planuojant ją susprogdinti ir sukelti pražūtingą potvynį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją