„Slovakija stovi teisingoje pusėje, ir šiuo gestu mes, kaip šalis, įrašėme save didžiąja raide į šiuolaikinę pasaulio istoriją, kuri rodo savalaikę pagalbą, nuoširdų solidarumą ir tautos didybę“, – feisbuke rašė jis.

J. Nadis pabrėžė, kad Slovakija yra pasiryžusi remti Ukrainą: „Mes elgiamės teisingai, nes tai Rusija įsiveržė į Ukrainą, tai Rusija yra Ukrainos teritorijoje. Karas baigsis tik tada, kai Rusija išves savo karius“.

„Pirmieji keturi naikintuvai MiG-29 sėkmingai perduoti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms ir jau paliko Slovakijos Respublikos teritoriją“, – parašė pareigūnas.

J. Nadis pažymėjo, kad lėktuvus pilotavo Ukrainos lakūnai, o saugumu rūpinosi Slovakijos karinės oro pajėgos.

„Kiti orlaiviai bus perduoti Ukrainai artimiausiomis savaitėmis, tačiau dėl operatyvinių priežasčių iš anksto jokios papildomos informacijos neteiksime“, – pridūrė ministras.

Jis taip pat pabrėžė, kad Slovakijos vyriausybė ir ateityje padės Ukrainai gelbėti žmonių gyvybes.

Slovakija iš viso pažadėjo perduoti Ukrainai 13 naikintuvų MiG-29.

Slovakijos vyriausybė pritarė naikintuvų „Mig-29“ siuntimui į Ukrainą, praėjusį penktadienį pranešė šalies premjeras Eduardas Hegeris.

Slovakija Ukrainai turėtų perduoti 13 orlaivių. E. Hegeris apie galimybę nusiųsti Ukrainai naikintuvų buvo prakalbęs dar praėjusį mėnesį. Tada pareigūnas tvirtino, kad Slovakija galėtų pradėti atitinkamas diskusijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)