„Kariniame-pramoniniame komplekse darbas verda“, – sakė buvęs prezidentas D. Medvedevas interviu, ketvirtadienį paskelbtame jo „Telegram“ kanale.

Pasak jo, Vakarai bando atkirsti Rusiją nuo svarbių komponentų, teigdami, kad šaliai ima trūkti artilerijos sviedinių, tankų ir raketų, tačiau „vien šiais metais mes pagaminsime 1 500 tankų“.

Vasario mėnesį D. Medvedevas, kuris Saugumo taryboje taip pat yra atsakingas už ginklų pramonę, lankydamasis vienoje gamykloje kalbėjo apie tūkstančių tankų gamybą ir modernizavimą. Ekspertai abejoja, ar jo šalis gali pagaminti tokius kiekius.

D. Medvedevas sakė, kad Rusija gamina savo dronus. Tačiau iki šiol trūko didelių kovinių dronų, kuriuos Rusija taip pat ateityje gamins, sakė jis.

Taip pat jis teigė, kad Rusija turi ginkluotę, prilygstančią Vakarų ginkluotei arba geresnę už ją: „Dabar svarbiausia visa tai gaminti reikiamais kiekiais, o tam dar reikia naujų gamybos linijų.“

Visų pirma, pasak jo, Rusijos strateginiai branduoliniai ginklai užtikrina šalies saugumą: „Jei ne jie, tai mus jau būtų suplėšę į gabalus.“

Taip pat jis atkreipė dėmesį į neseniai Tarptautinio baudžiamojo teismo išduotą Rusijos prezidento Vladimiro Putino arešto orderį, sakydamas, kad teoriškai toks areštas Vokietijoje prilygtų „karo paskelbimui“ Rusijai. Tokiu atveju Rusija raketomis apšaudytų Vokietijos parlamento pastatą ir kanclerio biurą, pagrasino jis. Maskva nepripažįsta Hagos teismo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)