Apie tai kalbama Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos pranešime. Kaip teigia žvalgybos atstovas Vadimas Skibickis, okupantų kalbos buvo grįstos dezinformacija ir bendru savo jėgų pervertinimu, nes realybėje vykdydami puolimą vienu metu keliomis kryptimis jie susidūrė su trukdžiais.

„Šiuo metu Rusijos armija turi vieną tikslą – priartėti prie administracinių Donecko ir Luhansko sienų. Tik kažkokių pergalių tikėtis neverta, nes tam reikalingas kruopštus planavimas ir didelio masto strateginės operacijos“, – paaiškino V. Skibickis.

Jis pažymėjo, kad žvalgyba reguliariai gauna informaciją apie Rusijos kariuomenės pozicijas ir karių skaičių, todėl Generalinis štabas gali planuoti tolimesnes atsakomąsias priemones.

„Dabar okupantai aktyviausiai veikia Bachmuto, Avdijivkos, Lymansko, Kupjansko ir Šachtarsko kryptimis“, – sakė V. Skibickis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)