Prezidentas buvo informuotas apie atkūrimo eigą išlaisvintose Charkivo srities teritorijose, įtvirtinimų statybą, infrastruktūros atstatymą ir pagalbą nukentėjusiems piliečiams. Karinė vadovybė pranešė apie operatyvinę situaciją Charkivo operatyvinės kariuomenės grupės atsakomybės zonoje. Su energetikos atstovais prezidentas aptarė elektros energijos tiekimą į visas Charkivo srities gyvenvietes.

Valstybės vadovas įteikė Charkivo merui Ihoriui Terechovui „Ukrainos miesto didvyrio“ garbės apdovanojimą. Charkivo miestas juo apdovanotas už miestiečių parodytą didvyriškumą ir atsparumą ginant miestą.

„Noriu padėkoti Charkivo miestui. Tai tikrai didvyrių miestas. Šio gražaus miesto gyventojų dėka jis kartu su kitais mūsų šalies miestais gina mūsų nepriklausomybę“, – sakė prezidentas.

Jis taip pat įteikė valstybinius apdovanojimus kariams, pasižymėjusiems Charkivo srities gynyboje nuo rusų įsibrovėlių. Gynėjai buvo apdovanoti Bohdano Chmelnickio II ir III laipsnio ordinais, Danylo Halyckio ordinais ir III laipsnio ordinais „Už drąsą“.

Anksčiau trečiadienį prezidentas lankėsi Donecko srityje, jis buvo atvykęs į Ukrainos kariuomenės priešakines pozicijas netoli Bachmuto.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją