Kaip praneša portalas „rbc.ua“, tai pareiškė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Oro pajėgų vadovybės aviacijos viršininkas brigados generolas Serhijus Holubcovas.

„Neseniai du Ukrainos lakūnai buvo testuojami Jungtinėse Valstijose, kad mūsų sąjungininkai galėtų suprasti, kaip greitai ukrainiečių pilotai išmoks valdyti šiuolaikinius karinius lėktuvus, tarp jų – F-16. Ir yra gerų naujienų – mūsų pilotų permokymas skraidyti vakarietiškais naikintuvais gali trukti mažiau kaip šešis mėnesius“, – sakė jis.

Brigados generolas pridūrė, kad Ukrainai reikia daugiafunkcinių modernių orlaivių, galinčių atlikti daugiau užduočių negu sena sovietinė technika. Bet kol kas dar nežinoma, kokio tipo lėktuvų gali gauti Ukraina.

„Kol kas nekalbame apie konkretų tipą, o orientuojamės į technines charakteristikas. Domimės lėktuvais, kurie gali naudoti tokią pat amuniciją ir turi tokias pat charakteristikas kaip, pavyzdžiui, F-16“, – pareiškė S. Holubcovas.

Anot jo, Ukraina turi galimybių saugoti aviaciją. Ginkluotosios pajėgos jau gavo Vakaruose pagamintų oro gynybos sistemų, skirtų ir aerodromų infrastruktūros apsaugai.

Anksčiau Ukrainos kariškiai aiškino, kad naikintuvai F-16 gali tapti sudedamąja šalies oro gynybos sistemos dalimi ir ne tik atlikti funkcijas fronte, bet ir saugoti nuo raketų atakų kritinę infrastruktūrą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją