Dalyvis, prašęs neminėti jo pavardės, sakė, kad prezidentas taip pat planuoja atmesti oponentų raginimus surengti referendumą dėl jo ginčijamos pensijų reformos.

Prezidento biuras antradienį pranešė, kad E. Macronas duos interviu televizijai po to, kai jo vyriausybė parlamente atlaikė du balsavimus dėl nepasitikėjimo ryšium su prastumta prieštaringai vertinama pensijų reforma, sukėlusia masinius protestus.

E. Macrono vyriausybė pasinaudojo konstitucine priemone ir priėmė reformą, kuria pensinis amžius nuo 62 metų padidinamas iki 64 metų be balsavimo žemuosiuose parlamento rūmuose (Nacionalinėje Asamblėjoje), o įsiutę demonstrantai pareiškė, kad „atsisakoma demokratijos“.

Prezidentas trečiadienį 13.00 val. (14.00 val. Lietuvos laiku) tiesiogiai atsakys į transliuotojų TF1 ir „France 2“ žurnalistų klausimus, nes savaites iki audringos parlamento sesijos, kurios metu buvo prastumta pensijų reforma, jis iš esmės tylėjo.

Pirmadienį vyriausybė atlaikė du opozicinių frakcijų pateiktus nepasitikėjimo pareiškimus, vienas iš jų 577 vietų Nacionalinėje asamblėjoje buvo atmestas vos devyniais balsais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją