Jevgenijus Prigožinas pareiškė, kad jo pajėgos kontroliuoja kad jo samdiniai užėmė 70 proc. miesto teritorijos, tačiau be išorinės paramos jie gali būti apsupti. Laiško kopiją paskelbė J. Prigožino spaudos tarnyba.

„Šiuo metu „Vagner“ daliniai kontroliuoja apie 70 proc. Bachmuto ir tęsia operacijas, kad užbaigtų miesto išlaisvinimą“, – sakoma J. Prigožino atvirame laiške Rusijos gynybos ministrui Sergejui Šoigu.

Ukrainos teritorijų okupaciją ir puolimą Rusija vadina „išlaisvinimu“.

Socialinėje žiniasklaidoje paskelbtame laiške J. Prigožinas prašo S. Šoigu suteikti „Vagner“ daliniams karinę įrangą, reikalingą atremti Ukrainos kontrpuolimą, kuris, jo teigimu, turi prasidėti kovo pabaigoje arba balandžio mėnesį.

„Turime susikaupti, laukti priešo smūgių ir būti pasirengę juos atremti. Manau, kad dar turime porą savaičių pasiruošti. O tada, jei to nepadarysime, kaip sakoma, bus per vėlu grrti Boržomį“, – savo kanale rašė J. Prigožinas.

Anksčiau J. Prigožinas ne kartą kritikavo Rusijos kariuomenės vadovybės veiksmus. Ypač jis skundėsi, kad jo pajėgos negauna reikiamo kiekio šaudmenų.

Rusijos ir Ukrainos pajėgos skiria didelius išteklius mūšiui dėl Bachmuto, nors analitikai teigia, kad miesto strateginė vertė menka. Ukrainos teigimu, mūšis dėl pramoninio miesto labai svarbus siekiant sulaikyti Rusijos pajėgas visame rytiniame fronte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją