„Mes išanalizavome visas strategijas, priimtas Jungtinėse Valstijose, Didžiojoje Britanijoje, taip pat įvairiose institucijose laikotarpiui iki 2040 metų. Ir ten buvo vienas mums labai nemalonus dalykas, į kurį atkreipėme dėmesį. Mus, Ukrainą, jie priskyrė vadinamajam Eurazijos regionui. Tai 12 šalių, likusių posovietinėje teritorijoje – jie mus apibūdino kaip Euraziją. Bet mes neturime nieko bendra su Azija, mes esame Europa", – pabrėžė O. Danilovas.

Pasak jo, „Ukraina 2022 metų vasario 24 dieną daugeliui sumaišė kortas, nes ne tik Putinas buvo suinteresuotas, kad V. Zelenskis paliktų mūsų šalį“.

„Įsivaizduojate, kokiu lygiu žmonės raportuodavo, kad padėtis čia nebus suvaldyta, o dabar reikia atsakyti už savo žodžius. Nors visiems sakiau, kad klystate, kad tiesiog nesuprantate, kas vyksta“, - teigė pareigūnas.
Kartu O. Danilovas pareiškė abejojąs, kad Ukrainos partneriai padarė išvadas iš to, kas įvyko.

„Juk koks stiprus turi būti, kad suprastum, jog buvo padaryta klaida. Negana to, koks stiprus turi būti, kad pripažintum, jog tai buvo klaida... Tad nemanau, kad padarytos visos reikiamos išvados“, - konstatavo Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją