„Kai kurie žemės plotai okupuoti, kiti užminuoti arba nusėti Rusijos laužu. Kai kuriose vietose tai - sunaikinta rusų karinė technika, kai kur yra sviedinių. Visas šis laužas turi būti surinktas, nes gali sugadinti žemės ūkio techniką. Dirba atitinkamos tarnybos ir kai kurie labdaros fondai, tačiau tai ilgas procesas“, – sakė parlamentaras.

Pasak D. Solomčiuko, Ukrainos žemės ūkio produktų gamintojai daugiausia prisitaikė prie karo sąlygų. Taip pat tikimasi tam tikro pokyčio pasėlių struktūroje. Kukurūzais apsėtų plotų bus mažiau, daugės sojos pupelėmis ir rapsais apsėtų plotų.

„Šiemet, kaip ir praėjusį sezoną, žemės ūkio darbuotojai papildomai diegia perdirbimą – mala grūdus į miltus, stato pašarų malūnus. Plečiasi ir gyvulininkystė, statomi šiltnamiai, steigiami perkrovimo į Europos Sąjungą paskirstymo uostai, atidaromos naujos pieno ir makaronų parduotuvės bei konservų gamyklos“, – apibendrino parlamentaras.

Pranešta, kad nuo 2023 m. kovo 16 d. pavasario sėjos akcija prasidėjo 10-yje Ukrainos regionų . 2023 m. pagrindiniais vasariniais augalais bus apsėta per 5,7 mln. hektarų – 206 500 hektarų mažiau nei pernai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją