V. Putiną lydėję asmenys, tarp kurių buvo ir Rusijos vicepremjeras Maratas Chusnulinas, išgirdę šauksmą, pradeda žvalgytis ir rodyti vienas kitam į tą pusę, iš kurios sklido žodžiai.

Šis videoklipas buvo paskelbtas naujienų agentūros „RIA Novosti“ „Telegram“ kanale.

Ką turėjo omenyje pirmiau minėtus žodžius sušukusi moteris, neaišku. Neaišku ir tai, ar ji žinojo, kas buvo jos kieme apsilankęs svečias.

Mariupolis buvo vienas šiuolaikiškiausių ir gražiausių Ukrainos miestų, o dabar praktiškai visiškai sugriautas, liko stovėti tik keletas kvartalų, praneša nashaniva.com.

Mariupolio mero patarėjas Petro Andriuščenka BBC duoto interviu metu papasakojo, kad naujų namų, kuriuos rodė V. Putinui, – vos vienas rajonas, atstatytas Gynybos ministerijos: „Iš viso penki septyni pastatai. Jis norėjo parodyti, kaip Rusija padėjo atstatyti Mariupolį, bet tai netiesa.“

P. Andriuščenkos manymu, Rusijai neužteks pinigų, kad paverstų Mariupolį klestinčiu miestu ir galėtų demonstruoti gražius vaizdus kaip „specialiosios operacijos“ sėkmę.

O dabartinė Mariupolio realybė yra siaubinga, pridūrė jis, remdamasis mieste likusių pažįstamų ir bičiulių pasakojimais: žmonės ne gyvena, bet išgyvena.

Net į naujai pastatytus namus gyventojai negali įsikelti, nes butai tušti, o jie neturi pinigų baldams įsigyti.

Kalbėdamas apie žmones, kurie vaizdo įraše pasveikino V. Putiną, P. Andriuščenka nurodė, kad Mariupolyje yra V. Putino šalininkų: „Mes suprantame, kad apie 10 proc. žmonių, dabar gyvenančių Mariupolyje, pasižymi absoliučiai prorusiškais požiūriais. Bet jie nėra Mariupolio gyventojų dauguma.“

Delfi primena, kad Rusijos valstybinė televizija parodė esą Rusijos prezidento V. Putino apsilankymo Ukrainos Mariupolio uostamiestyje vaizdus. Juose 70-metis Kremliaus šeimininkas matyti sėdintis prie automobilio vairo ir važiuojantis per naktinį miestą.

Greta sėdintis Rusijos vicepremjeras M. Chusnulinas, kuris, Kremliaus duomenimis, informavo prezidentą apie atstatymo darbus, įraše sako: „Žmonės pradeda grįžti į miestą.“ Anksčiau pranešta, kad prezidentas sraigtasparniu atskrido į sugriautą miestą.

Valstybinė televizija parodė ir V. Putino apsilankymą Mariupolio filharmonijoje, kur V. Putinas prisėdo ant kėdės salėje. Parodyti ir gyventojai, „dėkoję“ V. Putinui už viešnagę.

Ar tai tikri įrašai apie V. Putino apsilankymą Mariupolyje, kol kas nepriklausomai nepatikrinta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)