Kim Jong Unas pareiškė savo „pasitenkinimą“ pratybomis, kurios surengtos, siekiant „supažindinti svarbius dalinius su taktinio branduolinio smūgio misijos vykdymo procedūromis ir procesais“, teigiama KCNA pranešime.

Šios pratybos buvo ketvirtas Pchenjano jėgos demonstravimas per savaitę. Taip šalis reaguoja į praėjusį pirmadienį prasidėjusius bendrus JAV ir Pietų Korėjos manevrus. Šios didžiausios per penkerius metus karinės pratybos dar truks iki ketvirtadienio.

Pchenjanas šias pratybas laiko pasirengimu pulti Šiaurės Korėją ir ne kartą grasino „galingomis priemonėmis“.

Šeštadienį ir sekmadienį vykę Šiaurės Korėjos manevrai, pasak KCNA, apėmė pratybas, per kurias imituotas perėjimas prie branduolinės kontratakos pozicijos, bei pratybas, skirtas „paleisti taktinę balistinę raketą, ginkluotą branduolinio užtaiso muliažu“.

„Raketa buvo ginkluota bandomuoju užtaisu, kuris atvaizduoja branduolinę galvutę“, – vėliau pranešė agentūra, tačiau detalių nepateikė.

Pietų Korėjos generalinio štabo duomenimis, Šiaurės Korėjos paleista trumpojo nuotolio raketa nukrito jūroje. Jis kalbėjo apie „rimtą provokaciją“, kuri pažeidžia JT sankcijas. Štabo duomenimis, JAV ir Pietų Korėja pradės tyrimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją