Rusija kol kas hipergarsinius ginklus naudoja epizodiškai. „Yra ir kitų modernių sistemų, 2014-aisiais nieko panašaus dar nebuvo“, – kalbėjo prezidentas ir pakartojo, kad Rusija Ukrainos konfliktą tada norėjo išspręsti taikiai.

„Turime labai daug ką nuveikti – pavyzdžiui, plėsti sausumos dalinius“, – teigė V. Putinas, paklaustas apie 2022 metų vasario 24-ąją pradėjo karo prieš Ukrainą pamokas. Jis taip pat atsakė į klausimą, ar karinės specialiosios operacijos nereikėjo pradėti anksčiau, nes Ukraina tada dar neturėjo tokių ginklų. V. Putinas teigė, kad 2014 m. Rusija nebuvo pasirengusi imtis „didesnių veiksmų" nei tuomet aneksuodama Krymą.

Kartu V. Putinas kaltino vyriausybę Kyjive ir Vakarus po Krymo aneksijos ir karinių veiksmų pradžios Donbase prieš devynerius metus ginklavus Ukrainą. „Kaip dabar paaiškėjo, kaip mes matome, mes paprasčiausiai buvome vedžiojami už nosies. Niekas iš vadinamųjų mūsų partnerių neketino nieko spręsti taikiai“, – kalbėjo V. Putinas. Partneriai Vakaruose esą „paprasčiausiai pumpavo į Ukrainą ginklus ir ruošėsi kariniams veiksmams“.

V. Putinas invaziją į Ukrainą, be kita ko, argumentavo ir tuo, kad norėjo užbėgti už akių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgiui prieš Donbasą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)