Ieškinys Johnui Paului Mac Isaakui pateiktas opozicijos įstatymų leidėjams mėginant sukurti bylą apie tariamai korumpuotus Hunterio Bideno sandorius, kad pakenktų jo tėvui, demokratui, kuris, kaip tikimasi, kitais metais vėl sieks prezidento posto.

H. Bideno nešiojamojo kompiuterio turinys tapo šaltiniu šimtams straipsnių ir kaltinimų 53 metų buvusiam finansininkui, kurio praeities verslo sandoriai Ukrainoje ir Kinijoje ir toliau meta šešėlį J. Bidenui.

Hunteris 2019 metais paliko nešiojamąjį kompiuterį Mac Isaaco parduotuvėje Delavero valstijoje remontui, tačiau jo taip niekada ir neatsiėmė.

Kitais metais, likus kelioms savaitėms iki rinkimų, kuriuose J. Bidenas varžėsi su tuometiniu prezidentu Donaldu Trumpu, laikraštis „New York Post“ teigė turintis elektroninių laiškų ir kitų dokumentų iš Hunterio nešiojamojo kompiuterio, kurie rodė jį ir jo tėvą įsipainiojus į abejotinus verslo sandorius su Ukraina, kai J. Bidenas 2015 metais buvo viceprezidentas.

„New York Post“ teigė, kad parduotuvės savininkas nešiojamąjį kompiuterį perdavė FTB, taip pat padarė kietojo disko kopiją ir perdavė ją buvusiam Niujorko merui Rudy Giulianiui, asmeniniam D. Trumpo advokatui.

Nors prezidentas J. Bidenas ne kartą atmetė šiuos kaltinimus, jie neišnyko, o medžiaga iš nešiojamojo kompiuterio figūruoja naujame respublikonų kontroliuojamo Atstovų Rūmų priežiūros komiteto tyrime dėl H. Bideno ir jo šeimos verslo reikalų.

Ketvirtadienį komitetas paviešino dokumentus, iš kurių tariamai matyti, kad Hunteris ir kai kurie jo giminaičiai pasipelnė iš 3 mln. dolerių, kuriuos Kinijos energetikos bendrovė 2017 metais sumokėjo verslo partneriui Robui Walkeriui.

H. Bidenas ieškinyje teigė, kad Mac Isaacas neteisėtai prisijungė prie jo kietojo disko turinio, jį paėmė ir pateikė antibaideniškai nusiteikusiems veikėjams, tokiems kaip R. Giulianis.

„Macas Isaacas pripažįsta, kad nesvarbu, kaip jam į rankas pateko tokia medžiaga, jo įsibrovimas apėmė neskelbtinos, privačios medžiagos peržiūrą ir prieigą prie jos“, – sakoma ieškinyje.

„Medžiagoje, kurią jis vėliau perdavė kitiems, buvo nuotraukų, kuriose ponas Bidenas užfiksuotas vartojantis narkotikus, be drabužių ir įsitraukęs į intymius santykius su kitais suaugusiais asmenimis“, – sakoma jame.

Ieškinys pateiktas po to, kai H. Bidenas, dabar menininkas, subūrė naują teisininkų komandą, kad atremtų prieš jį nukreiptą Atstovų Rūmų tyrimą, jo tėvui rengiantis priimti sprendimą dėl pakartotinio kandidatavimo ateinančiuose rinkimuose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją