Vidaus reikalų ministras pranešė, kad per protestus ketvirtadienio vakarą visoje šalyje areštuota daugiau kaip 300 žmonių.

Penktadienio rytą apie 200 protestuotojų trumpam blokavo eismą žiediniame kelyje prie sostinės. Kai kurie protestuotojai sakė, kad ir toliau protestuos, kol įstatymo projektas bus atšauktas. Jie piktinosi, kad vyriausybė „neatsižvelgia į tai, ko nori žmonės“, kad „žmonės Macronui nerūpi“.

CGT profesinės sąjungos atstovas Ericas Sellini sakė, kad energetikos sektoriuje streikuotojai pasirengę iki šio savaitgalio arba vėliausiai pirmadienio stabdyti gamybą didelėje naftos perdirbimo įmonėje. Streikas vyko ir šalies šiaurėje esančioje „TotalEnergies de Normandie“ gamykloje. Pasak E. Sellini, streiko apimtos dar kelios gamyklos tiekia mažiau nei įprastai degalų.

Ketvirtadienį vyriausybė pasinaudojo prieštaringai vertinama konstitucine galia ir įsaku patvirtino pensijų reformą. Tai sukėlė protestus prie parlamento Paryžiuje ir keliuose kituose miestuose.

Per kilusius neramumus visoje Prancūzijoje buvo suimta 310 žmonių, 258 jų Paryžiuje, RTL radijui sakė vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas. „Opozicija teisėta, protestai teisėti, bet sumaišties kėlimas – ne“, – sakė jis.

AFP žurnalistai pranešė, kad per protestus Marselyje buvo apiplėštos kelios parduotuvės, susirėmimai su saugumo pajėgomis įsiplieskė vakariniuose Nanto ir Reno miestuose bei Lione šalies pietryčiuose.

Pagal vyriausybės priimtą pensijų įstatymo projektą pensinis amžius didinamas nuo 62 iki 64 metų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją