Pirmą kartą nuo invazijos į Ukrainą pradžios Rusijos prezidentas asmeniškai kreipėsi į Rusijos verslo elitą ir pareiškė, kad jis turi ne tik uždirbti pinigus, bet ir remti visuomenę.

„Atsakingas verslininkas yra tikras Rusijos pilietis. Pilietis, kuris žino savo šalies interesus ir veikia jų labui, – sakė V. Putinas. – Jis neslepia savo turto lengvatinio apmokestinimo zonose, bet registruoja įmones čia, savo šalyje, ir netampa priklausomas nuo užsienio valdžios institucijų.“

Rusijos lyderis pagyrė verslininkus, kurie rūpinasi savo darbuotojais ir jų talentą nukreipia ne tik pelnui generuoti, bet ir visuomenės labui, ir tokį elgesį pavadino „kilnia misija“.

Susitikime dalyvavo tokie milijardieriai kaip Olegas Deripaska, Vladimiras Potaninas, Aleksejus Mordašovas, Germanas Chanas, Viktoras Vekselbergas, Andrejus Melničenka ir Dmitrijus Mazepinas, vystantys veiklą įvairiose srityse: nuo metalurgijos pramonės ir bankininkystės iki trąšų verslo.

V. Putinas teigė, kad norėtų išgirsti jų nuomones, kaip sukurti dinamiškesnę ekonomiką, kuri leistų „pastebimai pagerinti visų šalies gyventojų gyvenimo kokybę“.

Nors susitikimo pradžioje susirinkusieji V. Putiną pasveikino plodami atsistoję, Rusijos prezidento žinutė Rusijos turtingiausiems žmonėms buvo griežta: jie turi daugiau galvoti apie šalies poreikius, o ne apie savo veiklos rezultatus.

Anot Rusijos Federacijos (RF) vadovo, bandymas sunaikinti Rusijos ekonomiką sankcijomis žlugo, tačiau taip pat jis pabrėžė, kad šalis negali sėdėti sudėjusi rankų.

„Puikiai suprantu esamas grėsmes ir ką kalba mums blogo linkintys žmonės, t. y. kad vidutiniu laikotarpiu Rusija turės problemų. Taip, į šią grėsmę turime atsižvelgti, – kalbėjo jis. – Raginu jus nelaukti vidutinio laikotarpio neigiamų padarinių. Turite veikti dabar.“

Dar vienas akivaizdus ženklas, kad su augančio biudžeto deficito problema susidūrusi Rusijos valdžia iš stambiausių įmonių pradėjo reikalauti daugiau, yra sprendimas į biudžetą surinkti apie 300 mlrd. rublių (3,67 mlrd. eurų) įvedus papildomą pajamų mokestį.

Tiesa, jis nebus taikomas naftos, gamtinių dujų ir anglių pramonės bendrovėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)