Per pastarąsias dvi savaites iš Rusijos laikinai okupuoto Mariupolio uostamiesčio į Ukrainos vyriausybės kontroliuojamas teritorijas ir Europos Sąjungos (ES) šalis galėjo išvykti maždaug 103 žmonės, „Telegram“ kanale pranešė Mariupolio mero patarėjas Petro Andriuščenka.

„Gera žinia. Paskelbus instrukcijas, kaip išvykti iš okupuoto Mariupolio, jomis pasinaudojo 103 žmonės. Jie išvyko per pastarąsias dvi savaites. Žmonės jau saugūs laisvos Ukrainos teritorijoje ir ES šalyse“, – parašė P. Andriuščenka. Tai pranešė „Ukrinform“.

P. Andriuščenka paragino mariupoliečius negaišti ir „pasinaudoti šiuo koridoriumi, kol jis veikia“.

Instrukcijose nurodomi savanorių ir transporto įmonių (taip pat ir Rusijoje) bei labdaros fondo, padedančio mariupoliečiams pasiekti Ukrainos valdžios kontroliuojamas teritorijas ir ES šalis, telefonų numeriai.

Rusijos agresija Mariupolyje sukėlė vieną didžiausių humanitarinių nelaimių. Per Rusijos puolimą sunaikinta beveik 90 proc. miesto. Mariupolyje be pastogės liko 57 tūkst. šeimų arba beveik 200 tūkst. žmonių. Mariupolio mero Vadymo Boičenkos teigimu, įsibrovėlių užgrobtame mieste tebėra apie 120 tūkst. gyventojų, maždaug tiek pat išvyko į užsienį, 150 tūkst. persikėlė į Ukrainos vyriausybės kontroliuojamas teritorijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją