Naujoji Zelandija yra dar viena Vakarų valstybė, kuri ėmėsi tokių veiksmų, skatinamų nuogąstavimų dėl platformos saugumo.

„TikTok“ bus uždrausta visuose įrenginiuose, turinčiuose prieigą prie parlamentinio tinklo, sakė Parlamento tarnybos vadovas Rafaelis Gonzalezas-Montero. Draudimas įsigalios nuo kovo 31 dienos.

Naudoti populiarią programėlę oficialiuose įrenginiuose jau uždraudė Kanada, Didžioji Britanija ir JAV. Tai padaryta nerimaujant dėl kibernetinio saugumo. Būgštaujama, kad duomenis gali peržiūrėti Pekino pareigūnai. Europos Komisija taip pat nurodė užblokuoti „TikTok“ darbuotojų įrenginiuose.

Pasauliniai veiksmai prieš „TikTok“ prasidėjo Indijoje 2020 m. Tai buvo viena iš Kinijos programų, uždraustų po mirtinų susirėmimų Indijos ir Kinijos pasienyje, Naujasis Delis teigė ginantis savo suverenitetą. Tais pačiais metais JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė, kad „TikTok“ leidžia Kinijai šnipinėti.

„TikTok“ pripažino, kad Kinijos įmonės „ByteDance“ darbuotojams buvo prieinama informacija apie JAV paskyras, tačiau visuomet neigė perdavusi duomenis Kinijos valdžios institucijoms. Dabar JAV prezidentas Joe Bidenas grasina visiškai uždrausti programėlę, nebent „TikTok“ atsiskirtų nuo „ByteDance“.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją