Pekinas „tikisi, kad visos šalys išlaikys ramybę, bus santūrios, kuo greičiau atnaujins taikos derybas ir sugrįš į politinio susitarimo kelią“, – per pokalbį telefonu Kinijos užsienio reikalų ministras Čin Gangas sakė Ukrainos užsienio reikalų ministrui Dmytro Kulebai.

Šis pokalbis buvo pirmosios oficialios abiejų šalių derybos nuo gruodžio mėnesio, kai Kinijos užsienio reikalų ministras pradėjo eiti pareigas.

„Kinijai nerimą kelia tai, kad krizė gali paaštrėti ir tapti nekontroliuojama, – sakė Čin Gangas. – Kinija tikisi, kad Ukraina ir Rusija išsaugos viltį dėl dialogo ir derybų“.

Vakarų šalys kritikuoja Kiniją už tai, kad ji nepasmerkė Maskvos invazijos į kaimyninę šalį, o praėjusį mėnesį griežtai paneigė JAV teiginius, kad ji svarsto galimybę siųsti ginklus Rusijos karui paremti.

D. Kuleba tviteryje apibendrino ministrų pokalbį, sakydamas, kad jame buvo aptarta „teritorinio vientisumo principo svarba“, tačiau detalių nepateikė.

Praėjusį mėnesį Pekinas paskelbė savo poziciją dėl Maskvos karo Ukrainoje, ragindamas palaikyti dialogą ir siekdamas pateikti save kaip neutralų tarpininką.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)