Išpuolis prieš Gdansko merą 2019 metų sausio 13 dieną sukrėtė visą Lenkiją. Užpuolikas smogė P. Adamowicziui peiliu per renginį, politikas kitą dieną nuo sužalojimų mirė.

Stefanas W. kruopščiai planavo nusikaltimą, sakė teisėja. Jis keturis kartus ilgu peiliu dūrė merui į krūtinę ir pilvą. Žudikas iš karto po nusikaltimo dar scenoje buvo sutramdytas saugumo pajėgų ir sulaikytas.

Badydamas savo auką, vyras šaukė, kad nekaltai sėdėjo kalėjime. Nuosprendį Stefanas W. išklausė vaipydamasis. Opozicinė partija „Piliečių platforma“ (PO), kuriai priklausė P. Adamowiczius, ne kartą kritikavo, kad procesas vyksta ilgai ir reikalavo greito nuosprendžio.

Procesas tiek laiko užsitęsė dėl to, kad buvo rengiamos iš viso trys psichiatrinės pažymos apie kaltinamojo psichinę būklę. Dviejose jų konstatuota, kad kaltinamasis kenčia nuo asmenybės sutrikimų, tačiau neserga. Kitoje pažymoje jis įvardytas kaip nepakaltinamas. Teismas priėjo prie išvados, kad Stefanui W. kalėjime reikės terapinės priežiūros, tačiau medikamentinis gydymas esą jam nėra reikalingas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją